Wijnkoperij Meijrink

Zakelijk portret

Wijnkoperij Meijrink

Peter Meijrink, een deskundige vinoloog en wijndocent, heeft een pracht van een wijnwinkel in Velp. Bepaald geen straf om hier een mooie zakelijke reportage en portretten te schieten. Proost!

Duurzaamheid is een kernprincipe voor Meijrink, waarbij hij focust op het verminderen van CO2-uitstoot en het bevorderen van biodiversiteit. Hij moedigt wijnliefhebbers aan om Europese wijnen te kiezen, die minder transportkilometers vereisen vergeleken met wijnen uit andere werelddelen. Dit draagt bij aan een lagere CO2-voetafdruk. De samenwerking met Sauter is grotendeels gebaseerd op hun gezamenlijke inzet voor duurzaamheid. Daarbij wordt kritisch gekeken naar de werkwijze van wijnboeren; van wijngaardbeheer tot het gewicht van de flessen.

Meijrink is ook innovatief in zijn verpakkingsaanpak. Hij promoot de ‘bag-in-box’ verpakking, een lichtgewicht en ruimtebesparende optie die de wijn tot wel zes weken goed houdbaar houdt. Dit concept is vooral in Frankrijk al populair, waar supermarkten vol staan met kwalitatieve ‘bag-in-box’ wijnen.

Voor de meer exclusieve wijnen die tijd nodig hebben om te rijpen, ziet Meijrink de ‘bag-in-box’ momenteel nog niet als een optie. Hij constateert echter dat veel wijnen tegenwoordig op jonge leeftijd worden gedronken. Als de producenten van topwijnen aansluiten, is er toekomstperspectief.